Janset Paçal “Tomris” ile yeni sezonda da tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor

Janset Paçal "Tomris" oyunu ile Türkiye ve Almanya turnesi hazırlıklarına start verdi..
Janset Paçal “Tomris” ile yeni sezonda da tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor

Kaan Erkam tarafından yazılan ve yönetilen ünlü oyuncu Janset Paçal’ın başrolünü üstlendiği Tomris Uyar’ın yapıtlarından esinlenerek yazılan tek kişilik ve tek perdelik oyun “Tomris” seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Kaan Erkam’ın kadı erkek ilişkilerini şiirsel bir kara komedi içinde ele alan etkileyici bir tiyatro eseri olarak tiyatroseverlerle buluşacak olan tek kişilik ve tek perdelik oyun olan “Tomris” bir akıl hastanesi odasında, kendini Tomris Uyar zanneden bir okurun duygu ve düşüncelerine odaklanıyor.

“Tomris”in yönetmeni 5 Eylül 2023’te aramızdan ayrılan değerli oyuncu & yönetmen Mehmet Ulay ve Janset Paçal 2002 yılında televizyon için çekilen ve günümüzde internetten eski bölümleri hala keyifle seyredilen Yarım Elma dizisinde baba ve kızını canlandırmıştı.

“Tomris” adlı oyunun Saç, makyaj, kostüm, dekor ve ışık tasarımını Kemal Doğulu üstlenirken Turgut Uyar’ın “Günler Geçer” ve “Denge” şiirlerine de yer verilen oyunda Mehmet Ulay ve Atilla Yiğit’in ses kayıtları kullanılıyor. Müzik ve ses efektleri Babajim İstanbul’da hazırlandı.

“Tomris” yeni sezona 11 Ekim akşamı saat 20:30’da İstanbul Torium Sahne’de merhaba diyecek.