Villa Palace Kuaför Salonu açılışında kadına ve çocuğa şiddete karşı tepki

Beylikdüzü’nde açılışı yapılan Villa Palace Kuaför Salonu, ünlü isimlerin katılımıyla dikkat çekti..
Villa Palace Kuaför Salonu açılışında kadına ve çocuğa şiddete karşı tepki
09 Ekim 2024 Magazin Google News

Beylikdüzü’nde açılışı yapılan Villa Palace Kuaför Salonu, ünlü isimlerin katılımıyla dikkat çekti. Burçak Atalık ve Elvan Karapehlivan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, manken ve şarkıcı Tuğba Özay, Maral,ünlü sosyal medya fenomeni influencer Kırmızı Oje Fatma Ergün ve Alaaddin Ergün gibi isimler yer aldı.

Tuğba Özay, kadınların giderek kendilerini koruma adına daha “eril” bir tutum sergilediklerini belirterek, toplumsal şiddetin insanları sertleştirdiğine dikkat çekti. Özay, çocukların sevgiyle yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, sosyal medya bağımlılığı ve ilişkilerdeki kopukluk konusunda aileleri uyardı. Ayrıca devlet yetkililerine seslenerek acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Açılışta, son dönemde artan kadın cinayetleri ve şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla davetliler “Kadına, çocuğa, hayvana şiddete hayır” yazılı pankartlar taşıdı. Özellikle Tuğba Özay ve Maral, basına yaptıkları duygusal açıklamalarla şiddete olan tepkilerini dile getirdiler.

Açılışta kısa bir açıklama yapan Villa Palace Kuaför Salonu ortaklarından Burçak Atalık “Öncelikle bu mutlu günümde beni yalnız bırakmayan dostlarıma ve burada olan herkese öncelikle hoş geldiniz diyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bir kadın olarak psikolojimizin çok kötü olduğu bir dönemdeyiz. Son günlerde hızla tırmanan kadına ve çocuklara uygulanan şiddet hepimizi derinden yaralıyor. 3 çocuk annesi olarak zorluklarla mücadele eden bir anneyim. Ve maalesef Türkiye’de kadın olmak çok zor. Bizler toplum olarak birey olarak her türlü şiddete karşıyız. O yüzden kadına, çocuklara şiddete hayır diyorum. Herkese ailesiyle mutlu ve huzurlu bir ülke diliyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.

Villa Palace Kuaför Salonu ortaklarından Elvan Karapehlivan ise açılışta yaptığı açıklamada “Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Bu özel günümüzde anlamlı bir açılış yapmak istedik. Böyle bir açılışta hep birlikte kadına ve çocuğa şiddete hayır diyoruz.” dedi.

 

Maral ise ülkenin içinden geçtiği zor süreçlere ve kadınların yaşamaktan korkmaya başlamasına değindi. Kadınların toplumsal baskıya rağmen güçlü durduğunu vurgulayan Maral, ebeveynlere “mükemmel” değil, “saygılı ve hoşgörülü” evlatlar yetiştirme çağrısında bulundu.

Açılış, şiddete karşı verilen bu anlamlı mesajlarla birlikte, aynı zamanda ünlü isimlerin bir araya geldiği bir dayanışma etkinliği olarak hafızalara kazındı.