Muhteşem defileye ünlü akını

Bugüne kadar tasarımlarıyla pek çok ünlü ismi giydiren Amor Gariboviç, merakla beklenen “Phoenix Bloom” adlı yeni couture koleksiyonunu, Venedik Sarayı’nda düzenlenen görkemli bir defile ile moda severlerin beğenisine sundu..
Muhteşem defileye ünlü akını
09 Ekim 2024 Magazin Google News

Bugüne kadar tasarımlarıyla pek çok ünlü ismi giydiren Amor Gariboviç, merakla beklenen “Phoenix Bloom” adlı yeni couture koleksiyonunu, Venedik Sarayı’nda düzenlenen görkemli bir defile ile moda severlerin beğenisine sundu. Sırbistan’dan Türkiye’ye uzanan yaratıcı yolculuğunda ortaya çıkan ve büyük bir titizlikle hazırlanan 55 parça kıyafet, Çağla Şikel’in yanı sıra yerli ve yabancı 50 model ile tanıtıldı.

Sibel Can, Hande Erçel, Sıla, Cemre Baysel, Emina Yahoviç, Aybüke Pusat, Defne Samyeli ile kızları Derin ve Deren Talu, Damla Sönmez, Jale Balcı gibi pek çok ünlünün katıldığı Amor Gariboviç, “Phoenix Bloom” couture koleksiyon defilesi dakikalarca ayakta alkışlandı.

Hayatı boyunca süren yaratıcı bir yolculuğun sahneye çıkışı olarak tanımladığı “Phoenix Bloom” couture koleksiyon defilesinde Amor Gariboviç, koleksiyonu hazırlarken kendisine kadınların ilham kaynağı olduğunu belirtti ve, “Çok heyecan verici bir defile oldu. Başta beni büyüten annem ve yanımda olan tüm dostlarıma teşekkür ederim. Kadının gücü, zarafeti, dayanıklılığı ve dünyaya kattığı tüm güzellikler tasarımlarımın merkezinde yer alıyor. Her kadının içinde sonsuz bir güç var ve ben bu gücü tasarımlarımla yansıtmayı amaçlıyorum” dedi.

Amor Gariboviç, el işçiliği, Anka kuşu ve Hibiskus çiçeği gibi güçlü simgelerin yer aldığı koleksiyonunda, nakış ve baskı desenleri ile bu iki simgeyi adeta bir dans içinde resmettiğini belirtirken, “Zarif ama bir o kadar güçlü kadın figürünü temsil eden heykelsi formlar, koleksiyonun merkezinde” dedi.

Koreografi ve prodüksiyonunu Öner Evez ve Yakup Biçer tarafından yapılan defilede Denze piyano eşliğinde canlı performans sergiledi. Modellerin takıları Monaco Chain by Sözer tarafından, saçları Schwarzkopf Pro Team ekibi, tarafından, makyajları ise Mac kozmetik ekibi tarafından yapıldı. Atelier Rebul ise Venedik Sarayı’nı İstanbul kokusuyla donatarak defile alanını şenlendirdi.

Amor Gariboviç Hakkında:
Sırbistan’da doğan ve çok genç yaşlarda moda tutkusunu keşfeden Amor Gariboviç, moda tasarımı eğitimini Instituto Marangoni’ de tamamladıktan sonra İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü’ nden mezun oldu. 2017 yılında, “If Wedding Fashion İzmir” kapsamında düzenlenen 8.Gelinlik Tasarım Yarışması’nda birinci olarak profesyonel tasarım dünyasına adım attı ve kendi markasını kurdu. Zamansız ve özgün bir tarzı yansıtan çalışmalarıyla başarılı işlere imza atan Amor Gariboviç, modanın önde gelen isimleri arasında yer almaktadır.